چای تركیبات مدر دارد و منجر به افزایش دفع آب و الكترولیتها از بدن میشود كه این خود میتواند باعث اختلال الكترولیتی در بدن شود و عوارض خفیف تا شدیدی را برای سلامت فرد مصرفكننده داشته باشد. بنابراین نخستین توصیه این است كه مصرف چای و نوشیدنیهای مشابه آن باید در حد تعادل باشد و این مقدار، برای یك فرد عادی كه مشكل گوارشی و بیماری خاصی نداشته باشد، بین 2 تا 4 استكان در روز است. مصرف زیاد چای میتواند مشكلات مختلفی را بههمراه داشته باشد، همچنین میتواند زمینهساز اختلالات گوارشی، یبوست و ریفلاكس (برگشت اسید معده به داخل مری) شود.
از طرف دیگر افراد معمولا چای خود را همراه با یك ماده خوراكی شیرین مصرف میكنند. این شیرینیها معمولا مقدار زیادی كالری دارند. بنابراین اگر مصرف چای طی روز زیاد باشد، مقدار زیاد كالری و قند سادهای كه از این طریق وارد بدن میشود، میتواند مشكلساز باشد و حتی منجر به اضافهوزن و چاقی شود. در واقع مقادیر زیاد قند ساده در بدن میتواند تبدیل به چربی، كلسترول و تریگلیسیرید شود و درنهایت باعث افزایش چربی خون شود. افزایش كلسترول یا چربی خون هم میتواند در درازمدت زمینهســـاز بیمــاریهای قلبی- عروقی، فشار خون و بیماریهای وابسته شود. بنابراین باید در مصرف این خوراكیهای شیرین تعادل را رعایت كرد؛ بهخصوص اگر فرد دچار مشكلات سلامت و اضافهوزن باشد. در ضمن تمام چایها كافئین دارند. تنها ممكن است درصدشان متفاوت باشد. چای، قهوه، نسكافه و شكلات از جمله منابع اصلی دریافت كافئین محسوب میشوند. كافئین یكی از عواملی است كه باعث كاهش حركات دودی دستگاه گوارش و ایجاد یبوست میشود.